16 Juni 2016

Sara Böhmer in het Geloofsgesprek

Ga naar overzicht

Deel op:

ara Böhmer is generaal overste van de dominicanessen van Bethanië. &Zij kan zo boeiend praten over barmhartigheid dat de hemel heel even open gaat’, schreef de redactie van het Geloofsgesprek, dat 12 juni werd uitgezonden. Nu terug te kijken.

Sara is Duitse van herkomst en ze heeft gebrokenheid zelf ervaren in haar leven. Wie weet wat het is om tekort te schieten, fouten te maken en letterlijk gebroken te zijn, die kan pas voelen wat het betekent dat God barmhartig is. We leven van de adem van God die ons telkens nieuwe kansen geeft.

Sara-Bohmer Geloofsgesprek2016

Die adem weet Sara Böhmer in het Jaar van Barmhartigheid fascinerend onder woorden te brengen. Zij die zelf gebroken was, leert ons allemaal hoe barmhartigheid ons kan helen in die gebrokenheid. Dat vertelt ze in het geloofsgesprek bij haar thuis, in de prachtige abdij van de dominicanessen in Thorn.

Klik hier voor de uitzending.

Klik hier voor de website van de Dominicanessen van Bethanië.