14 Juni 2016

Dominicanenklooster Zwolle zoekt directeur

Ga naar overzicht

Deel op:

e Stichting Dominicanenklooster Zwolle zoekt een directeur voor 32 uur per week. Reageren kan tot en met 30 juni.

Dominicanenklooster Zwolle

Het Dominicanenklooster in Zwolle wil een plaats zijn om, in een open ontmoeting met elkaar én met de dominicaanse traditie, het leven en samenleven te verdiepen, te vernieuwen en te vieren. In het klooster woont een leefgemeenschap van dominicanen en dominicaanse leken, er is een cursuscentrum met een keur aan levensbeschouwelijke activiteiten, een jongerencentrum en er worden zalen en kantoorruimtes verhuurd. Zie www.kloosterzwolle.nl

De Dominicanenkerk is onderdeel van het Dominicanenklooster. Daaraan is een rectoraat verbonden. Het rectoraat is een actieve geloofsgemeenschap van 3000 leden. Elk weekend komen er zo’n 400 mensen naar de vieringen.

Voor het Dominicanenklooster is een nieuwe visie opgesteld die als volgende stap tot uitvoering moet worden gebracht. Activiteiten van verschillende geledingen zullen meer geïntegreerd en als een samenhangend geheel worden gepresenteerd. Daarbij is het streven om het monumentale complex van klooster en kerk als plaats voor zingeving en reflectie, als vergader- en wooncentrum en voor het samenkomen van de katholieke geloofsgemeenschap verder te ontwikkelen – dit alles hecht verbonden met de stad en regio Zwolle en met de Dominicaanse zending.

In de organisatie ontstaat de vacature van directeur.

Omschrijving functie
Onlangs zijn zowel het beheer als het inhoudelijk programma van de organisatie onder één bestuur gebracht. Als nieuw boegbeeld van de organisatie bent u eindverantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van dat programma en voor de bedrijfsvoering. Daarbij zorgt u voor een goede balans tussen zakelijk en levensbeschouwelijk ondernemen. U doet dat samen met de betrokken staf en de vele vrijwilligers en vanuit een heldere kijk op de mogelijkheden die het unieke kloostergebouw ons daarbij biedt.

Wat wij vragen:
– U beschikt over een relevant academisch werk- en denkniveau;
– U bent katholiek;
– U bent manager met hoofd en hart en kunt leidinggeven aan programma- en organisatieontwikkeling en –verandering;
– U bent in staat mensen te motiveren en te enthousiasmeren;
– U bent representatief en in staat om diverse netwerken te verbinden;
– U heeft oog voor aspecten die kenmerkend zijn voor het werken met vrijwilligers;
– U heeft ervaring opgedaan in vergelijkbaar ondernemerschap;
– U woont in de regio Zwolle of bent bereid zich daar te vestigen.

Wat wij bieden
Wij bieden u een inspirerende werkomgeving in een betrokken en levendige gemeenschap in een uniek pand en in een aantrekkelijke stad. Uw arbeidsvoorwaarden zijn conform cao-KNR (met o.m. een eindejaarstoeslag en een verhuiskostenvergoeding indien in overleg tot verhuizing besloten wordt). Voor de functie geldt een proeftijd van een jaar.

Reageren?
Wilt u meer weten over deze vacature, dan kunt u nadere informatie inwinnen via het secretariaat brendadevente@kloosterzwolle.nl, telefoonnummer 038 – 425 44 13.

U kunt uw sollicitatie met CV en persoonlijke motivatie voor de functie voor 1 juli 2016 richten aan de stichting Dominicanenklooster Zwolle, t.a.v. het bestuur, Assendorperstraat 29, 8012 DE Zwolle, of per mail: manager@kloosterzwolle.nl.

Procedure
De eerste ronde gesprekken zal plaatsvinden op vrijdag 8 juli 2016

Bron: Kloosterzwolle.nl