23 Mei 2016

Drievuldigheidszondag

Ga naar overzicht

Deel op:

riniteit: God is vol leven, vol beweging!

Wanneer wij zeggen dat God Vader, Zoon en Heilige Geest is, dan betekent dit met andere woorden: deze God is een God vol leven; een God in beweging; een God die in en door ons in deze wereld zichtbaar wordt, door hoe wij in ons leven handen en voeten geven aan zijn boodschap.

Het feest van de Drievuldigheid betekent voor mij dat ik open wil blijven staan voor die verwondering. Door mijzelf niet vast te leggen in theologische formules of kunstzinnige beelden. Geloven, het gaat niet om grote woorden, maar om eenvoudige daden… en kleine gebaren. Vertrouwen schenken aan een kind dat naar bed moet, het gewone alledaagse brood met elkaar delen en het ervaren als een kostbaar geschenk uit de hemel. Weten dat we er niet alleen voor staan, ook als het fluitsignaal al heeft geklonken.

In de Naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest.

Het verbindt ons, met een God die altijd met ons meegaat.

*

Slot van de preek van zr. Holkje van der Veer o.p. in de kloosterkapel van Huissen op 22 mei 2016. Klik hier voor de hele tekst.