12 Mei 2016

Dominicanessen Noord-Irak bij de EO

Ga naar overzicht

Deel op:

anwege de campagne &hoop voor christenen in Syrië en Irak’ maakte een team van de EO opnamen in Noord-Irak, waar ook uit Mosul gevluchte dominicanessen actief zijn.

Campagne-compositiefoto EO.

Het team was op verzoek van de Raad van Kerken naar Noord-Irak getrokken, samen met zr. Yosé Höhne-Sparborth, die veel contacten heeft met dominicanen en andere christenen in het gebied. De dominicanessen in Erbil laten regelmatig van zich horen en krijgen steun van zusters en broeders uit de hele wereld.

Op zondag 8 mei draaide De Kapel en het programma Nederland Zingt om de christenen in Syrië en Irak.

Op zondag 15 mei is er in de kerkdienst van Pinksteren speciale aandacht voor dit thema (10.00 uur, NPO2). De Bijbellezingen zijn in Irak opgenomen en worden uitgesproken door vluchtelingen uit Syrië en Irak.

Later deze zomer worden tv-portretten uitgezonden, o.a. van dominicanessen. Op de speciale site www.eo.nl/hoopvoor kunt u meer informatie vinden, foto’s, indrukken en mogelijkheden om direct contact te krijgen met christenen in Irak.

Een foto van Yosé Höhne-Sparborth: dominicanes zr. Ban bij de vredestafel in haar kleuterschool. Kindjes die ruzie hadden moeten hier gaan zitten, elkaar vertellen wat pijn deed en waarom ze pijn deden, en als ze elkaar weer kunnen knuffelen mogen ze weer weg van de tafel.

Woonden er voorheen nog 1,5 miljoen christenen in Irak, door de oorlog zijn er nu slechts 300.000 over. Hun levenssituatie is vaak erg moeilijk.

Klik hier voor eerdere berichten over dominicanessen en dominicanen in Noord-Irak.