18 April 2016

Jonge dominicanen in Trouw

Ga naar overzicht

Deel op:

at wij doen is eigenlijk compleet maf. En toch moesten we het maar doen.’

Na jaren van schaarste heeft de sterk vergrijsde orde weer aanwas. Maar liefst zeven mannen meldden zich de afgelopen tijd bij de orde met het verlangen dominicaan te worden (één is inmiddels afgevallen). Een ongekende luxe in deze barre tijden van leegloop en kerksluitingen.

“Het doet mij verdriet als ik van vrienden hoor dat hun kerk wordt gesloten”, zegt Richard Steenvoorde. “Wij maken een andere beweging en die is natuurlijk vreemd in die context, het ruikt naar nieuwe verf. En ik weet wel: het is allemaal voorlopig en we weten het allemaal niet, maar we zijn niet de enigen die deze sprong wagen. Als je nou iets van de Heilige Geest wil begrijpen, moet die hier wel aan het werk zijn. Want er is geen logische verklaring. Wat wij doen is eigenlijk compleet maf. En toch moesten we het maar doen.”

Klik hier om het hele artikel van Stijn Fens in Trouw van 16 april te lezen (betaald).

Trouw van 16 april, klik om te vergroten.