08 April 2016

Interreligieuze herdenking slachtoffers Lahore

Ga naar overzicht

Deel op:

n een &ontroerende en hartverwarmende’ interreligieuze gebedsdienst herdachten meer dan honderd moslims, christenen en hindoes de gruwelijke aanslag op Paaszondag in Lahore, Pakistan. Dat gebeurde in het Vredescentrum van dominicaan James Channan.

Lahore memorial 1

De herdenking vond plaats op 2 april. James Channan o.p. deelde vandaag een verslag en foto’s. Behalve de bijeenkomst bezoekt hij nabestaanden en gewonden. &Ze hebben morele, spirituele en financiële steun nodig’, schrijft hij, &want onze regering doet niet veel. We hebben jullie solidariteit en gebed hard nodig.’

De aanslag op burgers in het Gulshan-e-Iqbal-park met Pasen doodde 76 kinderen, vrouwen en mannen, zowel christenen als moslims, en verwondde meer dan 350 mensen.

James Channan o.p.

Bij de gebedsdienst in Lahore, georganiseerd door URI (United Religions) Pakistan en het Peace Center Lahore, waren meer dan honderd islamitische, christelijke en hindoe-leiders bijeen: ulama (Korangeleerden), priesters, pastores, zusters, mensenrechtenactivisten, politieke leiders, maatschappelijk werkers, interreligieuze werkers en jongeren uit verschillende steden.

&Ze kwamen om te bidden en hun solidariteit te tonen met nabestaanden van de slachtoffers van deze barbaarse aanval’, schrijft Channan. &En om te bidden voor vrede in Pakistan. Iedereen beloofde om niet bang te zijn en dus onvermoeibaar door te gaan om te ijveren voor menselijke waarden, vrede en onderlinge acceptatie.

Bij de viering werden teksten gereciteerd uit de Bijbel en de Kor’an, en hindoeïstische gebeden. Broeder James Channan las de namen voor van de 76 slachtoffers en memoreerde dat veel mensen uit de hele wereld in de geest met de dienst verbonden waren. Dominicaanse studenten zongen, er was stilte en er werden kaarsen ontstoken.

Lahore memorial 3 Lahore memorial 2

*

Eerder verscheen:
Vredesprijs voor Pakistaanse dominicaan 
Pionier van de dialoog in Pakistan