11 April 2016

'Franciscus neemt de geleefde liefde serieus'

Ga naar overzicht

Deel op:

De paus verandert de leer niet’, luidt hier en daar het commentaar op het document Amoris laetitia, de vreugde van de liefde. Erik Borgman zit er niet zo mee, schrijft hij op debezieling.nl. &Alsof de hedendaagse common sense over liefde en relaties de hoogste wijsheid zou zijn.’

door Erik Borgman o.p.

Amoris laetitia is allereerst een pleidooi niet uit te gaan van een bepaald beeld van wat liefdes- en gezinsrelaties zouden moeten zijn, maar te leren van de manier waarop zij werkelijk gestalte krijgen.

De kerk geeft hiermee niet toe aan de druk zich aan te passen aan de hedendaagse common sense, maar het kan wel degelijk nieuwe deuren openen.

De manier waarop het document begint, is betekenisvol: 'De vreugde van de liefde die ervaren wordt door gezinnen, is ook de vreugde van de kerk.’ De paus lijkt in dit nieuwe document een kerk voor ogen te staan die solidair is met de moeilijkheden die gezinnen te verduren hebben en die van hen wil leren.

Klik hier om de hele tekst op www.debezieling.nl te lezen