08 Maart 2016

Zes novicen bij Duitse dominicanen

Ga naar overzicht

Deel op:

ij de dominicanen van Duitsland en Oostenrijk zijn op 13 februari zes novicen ingekleed. De broeders van noordelijk Duitsland zijn daarnaast met die van Hongarije gaan samenwerken.

Het noviciaat van Teutonia (noordelijk Duitsland) en van de Zuidduits-Oostenrijkse provincie is gevestigd in Worms, het studentaat in Mainz.

De Duitse novicen en hun novicemeester (rechts) .

De Zuidduits-Oostenrijkse broeders hebben vier novicen, die in Wenen gekleed zijn in het wit en zwart van de het dominicaanse habijt. Teutonia heeft twee novicen. Hun novicemeester is Philipp Wagner o.p.

Sinds januari zijn de Hongaarse dominicanen een vicariaat van Teutonia. Voorheen vielen ze onder het generalaat, maar magister van de Orde Bruno Cadoré o.p. is de bestuursstructuur van de Orde aan het vereenvoudigen. Een vicariaat is een bestuurlijke eenheid die te klein is om een zelfstandige provincie te zijn.

De overgang vond, met gevoel voor historie, plaats op 18 januari, de feestdag van de heilige dominicanes Margaretha van Hongarije. De Hongaarse provincie bestaat, net als die van Teutonia, al sinds 1221.

Bron: dominikaner.de