03 Maart 2016

Holkje van der Veer in 'De Verwondering'

Ga naar overzicht

Deel op:

r. Holkje van der Veer o.p. is zondag 6 maart te zien in het NCRV-programma De Verwondering. Op diezelfde dag wordt in Huissen haar nieuwe boek Veer-kracht gepresenteerd.

In De Verwondering ontmoet Annemiek Schrijver gasten uit verschillende religieuze tradities met uiteenlopende maatschappelijke achtergronden. Zij neemt hen mee naar de stilte van de zondag om met hen te praten over hun inspiratie en alledaagse spiritualiteit.

Holkje Annemiek Schrijver

Zondag 6 maart is Holkje van der Veer (1960) te gast in het boshuisje van De Verwondering. De &hipste non van Nederland’ is geboren met het syndroom van Marfan. Daardoor heeft ze lange ledematen, een kromme rug en een kleine longinhoud.

Ze heeft een hekel aan de uitdrukking 'als je maar gezond bent’. Het gaat er om dat je gelukkig bent en dat kan heel goed met een bijzonder lichaam. Telkens weer vindt deze eigenzinnige zuster de kracht om door haar beperking heen te stralen.

Holkje van der Veer studeerde in de jaren tachtig aan de sociale academie. Via een stage kwam ze in het dominicanenklooster in Zwolle terecht. Ze zou er niet meer weg gaan. In 1996 trad ze in bij de Dominicanessen van de H. Familie, beter bekend als de Dominicanessen van Neerbosch.

Bron: KRO-NCRV

De Verwondering, zondag 6 maart om 08.25 uur bij de NCRV op NPO 2. Hier terug te kijken.

Zie ook: Veerkracht – Boekpresentatie Holkje van der Veer