09 Maart 2016

Gezocht: ondernemend theoloog (v/m)

Ga naar overzicht

Deel op:

a het bouwen en opstarten van &wifiloos stiltecafé’ AdemInn kiest Leonie van Staveren voor een nieuwe uitdaging. Een unieke kans voor een theoloog met praktisch Vernunft: word projectleider van dit bijzondere dominicaanse project in Rotterdam.

AdemInn

Volle agenda’s, een stad die nooit rust, soms vinden we het heerlijk! Maar hoe vaak nemen we nog de tijd om stil te staan bij de grote vragen van het leven. Hoe vaak zoeken we de stilte om het geraas in ons hoofd tot bedaren te brengen? Waar heb je nog goede gesprekken over de onderwerpen die je echt aan het hart gaan? Daarom openden we stiltecafé Adem Inn.

Adem Inn is het vlaggenschipproject van Stichting Kloostertuin Rotterdam. De stichting heeft haar wortels in de dominicaanse kloostertraditie en wil op een nieuwe manier stilte, verdieping en ontmoeting mogelijk maken voor jonge Rotterdammers. Het stiltecafé – een koffiebar en stilteplek in één – wil een plek zijn om tot rust te komen, om inspiratie op te doen, om de levensvragen van twintigers en dertigers bespreekbaar te maken en om anderen in een goed gesprek te ontmoeten. En dit alles gaat nou eenmaal beter onder het genot van een goede kop koffie (of thee).

Projectleider

Leeshoek in AdemInn

Wegens het vertrek van de huidige projectleider is de Kloostertuin voor de algemene leiding op zoek naar een nieuwe projectleider; een theoloog met talent voor ondernemen. De basis van het stiltecafé staat en de komende tijd willen we het programma, het gebruik van de stilteruimte en de horeca verder uitbouwen. Als projectleider neem je het voortouw in die ontwikkeling, maar stel je je ook dienstbaar op naar de rest van het team.

We zoeken iemand die de grote lijn in de gaten kan houden en het kleine team van staf en vrijwilligers op een inspirerende en ondernemende wijze kan ondersteunen en tot bloei laten komen. Ook ben je het gezicht naar buiten toe en aanspreekpunt voor het stichtingsbestuur, samenwerkingspartners en organisaties.

De staf bestaat naast de projectleider uit een programmamaker en de bedrijfsleider horeca. De horeca zelf wordt grotendeels door vrijwilligers gerund. Om goed voeling te houden met het café en haar bezoekers ben je zelf ook regelmatig achter de bar te vinden.

Waarom een theoloog?

Adem Inn is niet zomaar een koffiebar. Het wil een plek zijn om na te denken over levensvragen en daar met anderen over in gesprek te gaan. Aan ons werk gaat steeds een zoektocht vooraf naar de juiste vragen en een kritische doordenking van de antwoorden die daar vanuit filosofische en spirituele tradities op zijn geformuleerd.

Als theoloog ben je bij uitstek in staat om je in die tradities te verdiepen en eruit op te delven wat voor deze tijd van waarde is, aansluitend op de zin- en levensvragen van twintigers en dertigers. We zoeken nadrukkelijk een theoloog met een open en geïnteresseerde houding naar een samenleving en een doelgroep voor wie zingeving niet via de traditionele (kerkelijke) lijnen loopt.

Je hebt:
– affiniteit met en sensitiviteit voor levensvragen van 20’ers en 30’ers
– open houding naar grotendeels seculiere doelgroep
– affiniteit met het dominicaans gedachtegoed
– affiniteit met horeca
– leidinggevende competenties
– dienstbare instelling
– organiserend vermogen

Je bent daadkrachtig en proactief, flexibel beschikbaar (ook avonden en weekenden), kan goed zelfstandig werken en je bent bij voorkeur woonachtig in Rotterdam.

We kunnen een aanstelling van 20 uur p/w bieden conform CAO VVT-KNR 50-0 (€ 1.402 bruto per maand). Aanstelling per medio april en in principe voor een jaar met voornemen tot verlenging bij wederzijdse tevredenheid.

Procedure:
Motivatiebrieven voorzien van CV kunnen tot uiterlijk 15 maart gestuurd worden naar leonie@ademinn.nu. Uiterlijk 18 maart ontvang je bericht of we je uitnodigen voor een gesprek. De gesprekken staan gepland voor dinsdag 22 maart.

Klik hier voor de vacaturetekst in pdf.
Klik hier voor andere vacatures op Nieuwwij.nl.