03 Februari 2016

Dominicusbier tijdelijk uitverkocht

Ga naar overzicht

Deel op:

et wordt nog druk in de Hemel, nu het Dominicusbier &Zondag’ al binnen drie weken bijbesteld is. De kleine stadsbrouwerij in Nijmegen maakte duizend liter, op fles en in fusten. De flessen zijn al op, de laatste fusten zijn vanaf maandag 15 februari te proeven in de Baron in Eindhoven.

bier800De bijna honderd dozen met flesjes bier zijn in een mum van tijd geleverd aan de verschillende kloosters en centra van dominicanen en dominicanessen in Nederland. Ook in Café Samson in Nijmegen, waar de afgelopen weken het bier op fust te krijgen was, is het bier gretiger afgenomen dan verwacht: al bijna de helft van de bestelde fusten is er opgegaan.

Het biertje is voor de dominicanen een ludieke manier om aandacht te vragen voor het jubileum van de Orde der Predikers. De verkondiging van Dominicus begon immers niet in de kerk, maar in de kroeg, met een goed gesprek in een sfeer van vriendschap. Het bier gaat dan ook vergezeld van viltjes met levensvragen, ontleend aan dominicaanse zinzoekers uit eerdere tijden.

Het bier &Zondag’ (Dominicus in het Latijn) is gebrouwen in de kleine stadsbrouwerij de Hemel in Nijmegen. De smaak van het blonde bier is al geprezen, en blijkbaar is dat terecht, gezien het succes van het bier in Café Samson.

Op maandag 15 februari wordt het bier gepresenteerd in De Baron in Eindhoven (Kleine Berg 26). Iedereen die wil komen proosten, luisteren en praten is van harte uitgenodigd.

Het bier is vanaf half maart weer op fles beschikbaar voor dominicaanse kloosters en centra. Bestellingen kunt u blijven plaatsen via Sander Ummelen, per e-mail (of evt. per telefoon: (06) 24 91 98 44).

*

Eerder verscheen:
Feestelijk begin 800-campagne met Dominicusbier
Stilstaan, delen, vieren: het achtste eeuwfeest