05 Februari 2016

Dominicanenklooster Zwolle zoekt theoloog

Ga naar overzicht

Deel op:

et het aanstaande vertrek van lekendominicaan Anneke Grunder als pastoraal werker in de geloofsgemeenschap van het Dominicanenklooster Zwolle zoekt het rectoraat een rk-theoloog, &met passie voor liturgie, visie op geloven in deze tijd en verbindende kwaliteiten’.

logo zwolleHet Dominicanenklooster in Zwolle wil een plaats zijn om, in een open ontmoeting met elkaar én met de dominicaanse traditie, het leven en samenleven te verdiepen, te vernieuwen en te vieren.

In het klooster woont een leefgemeenschap van dominicanen en dominicaanse leken, er is een cursuscentrum met een keur aan levensbeschouwelijke activiteiten, een jongerencentrum en er worden zalen en kantoorruimtes verhuurd.

De Dominicanenkerk is onderdeel van het Dominicanenklooster. De kerk is een rectoraatskerk, d.w.z. een open kloosterkerk met de rechten van een RK-parochie. Het rectoraat is een actieve geloofsgemeenschap van 3000 leden. Elk weekend komen er zo’n 400 mensen naar de vieringen.

In het pastoresteam van de Dominicanenkerk is een vacature per 15 augustus 2016 voor een rk-theoloog voor 25 uur per week.

Informatie: Corinne van Nistelrooij

Beeld uit de kerk van Zwolle.