11 Januari 2016

Start van de 2016-campagne in beeld en geluid

Ga naar overzicht

Deel op:

Het Oog’, Omroep Gelderland en Zin in Weekend (Radio 5) besteedden de afgelopen dagen zendtijd aan de start van de campagne van 800 jaar dominicanen. In Zwolle bemande Jan Laan ondertussen het pop-up klooster, en in Huissen werden banieren opgehangen.

rene-oog-10-1-2016Op zondag 10 januari 2015 was provinciaal Overste René Dinklo te gast bij Met Het Oog Op Morgen. Hij sprak daar met Mieke van der Weij over het 800-jarig jubileum van de Dominicanen en het Zondag-bier dat ter gelegenheid daarvan verschijnt. René was – vanwege de webcam – in vol ornaat.
De uitzending is hier terug te luisteren.

In Zwolle ging voor de eerste keer het &pop-up klooster’ rond op maandag 11 januari. Prior Jan Laan o.p. was gesprekspartner, een krat Zondag-bier en de bierviltjes met vragen binnen handbereik. Op maandag 18 januari wordt het bier gepresenteerd in Het vliegende paard.

[espro-slider id=447088]

bier800Omroep Gelderland besteedde in de ochtenduitzending van 11 januari aandacht aan het Zondag-bier door twee keer ’te schakelen’ met stadsbrouwerij De Hemel in Nijmegen. Om plm. 7.20u met een van de brouwers, om 8.25u was zr. Holkje van der Veer paraat.
Terugluisteren: zoek het derde uur van dit ochtendprogramma, beginnend bij minuut 26.26.

Op zondag 10 januari vertelde Arjan Broers, redacteur van deze website, over het bier en de dominicanen in het Radio 5-programma Zin in Weekend. Het gesprek met Annemiek Schrijver – een graag geziene gast in Huissen – is hier terug te luisteren.

Komende zondagen is de tentoonstelling Predikers te pas en te onpas te zien in de kloosterkapel van Huissen. Te zien zijn zeventien banieren met namen en verhalen van mensen die de rijke geschiedenis van de Orde kleur hebben gegeven.
Klik hier voor een inleiding van prior Gerard Braks o.p.

*

Zie ook: Lancering jubileumbier Zondag