13 Januari 2016

Oude mensen: zo is God nu aanwezig

Ga naar overzicht

Deel op:

e lege kerk met een handvol ouder wordende bezoekers is nu de gestalte van de kerk van Jezus Christus.

Vader tijd verwelkomt het nieuwe jaar

Op het eerste gezicht leek de tekening waarin het nieuwe jaar een jonge man is die een oude man voorbij rent optimistisch: het nieuwe jaar zal beter zijn dan het oude jaar. Maar onder dit optimisme leeft een diep pessimisme. Uiteindelijk zal het Nieuwe Jaar weggejaagd worden en een teleurstelling blijken te zijn.

(…) We moeten beginnen met te erkennen dat de lege kerk met een handvol ouder wordende bezoekers nu de gestalte is van de kerk van Jezus Christus. In onze tijd is dit een van de manieren waarop God onder mensen aanwezig is. En tegelijk weten we dan dat niet wij heer zijn van de kerk.

*

Zinnen uit het nieuwe blog van André Lascaris op www.meerdanikzelf.nl