04 Januari 2016

Lancering jubileumbier Zondag

Ga naar overzicht

Deel op:

et allereerste Zondag-biertje wordt getapt door provinciaal overste René Dinklo op 14 januari om 15.00u in Café Samson in de Houtstraat in Nijmegen.

Klik op de afbeelding voor meer informatie over het jubileumbier &Zondag’.

Mensen van binnen en buiten de Orde zijn van harte welkom, om te proeven en om in gesprek te gaan met elkaar en met aanwezige dominicanen (m/v) over vragen als Waar ben je van? of Wat is niet God? of Waar ben je dankbaar voor? En hoe weet je dat?

Zoeken naar wat waar en echt is, dat doe je samen. En hoe kan dat beter dan in de kroeg, met een biertje erbij? Het jubileumbier Zondag is gebrouwen in de Brouwerij de Hemel in Nijmegen en gaat in 2016 het hele land door. Telkens is het één maand lang in één café op het fust beschikbaar.

De Orde van de Predikers begon namelijk niet in een kerk, maar in een kroeg. Zo’n acht eeuwen geleden kwam de jonge Dominicus in een herberg in Zuid-Frankrijk in gesprek met de waard. Over het leven ging het, en over waar ze in geloofden.

Het moet een pittig gesprek zijn geweest, want het duurde de hele nacht. En het moet een goed gesprek zijn geweest, want ze werden er allebei wijzer van. De waard bekeerde zich, zo vertelt het verhaal, en Dominicus begon te werken aan de Orde der Predikers, die in 1216 officieel werd opgericht.

Het frisse blonde biertje bier is ook op fles beschikbaar voor kloosters en centra. Zij kunnen het meenemen vanaf het provincialaat van de dominicanen in Berg en Dal. Bestellen graag via Sander Ummelen, per e-mail (of evt. per telefoon: (06) 24 91 98 44).

Lees hier meer over het jubileumbier Zondag op de campagnesite www.800jaardominicanen.nl

*

Wie is René Dinklo o.p.?

Zie ook:
Café Samson
Brouwerij de Hemel