28 Januari 2016

Laatste maanden Theo Koster als studentenpastor

Ga naar overzicht

Deel op:

heo Koster, de (voorlopig) laatste in een rij dominicanen als studentenpastor aan de Nijmeegse universiteit, geeft nog enkele meditatiecursussen voor hij eind maart afscheid neemt. Zijn opvolger is bekend.

Theo Koster o.p.

Vanwege zijn gezondheid heeft Theo Koster de laatste tijd al veel minder kunnen doen dan hij gewend was en dan hem lief was, want het werk als studentenpastor was hem op het lijf geschreven.

Het afscheid is op vrijdag 18 maart tussen 15.00 en 17.00 uur voor studenten en medewerkers van de Radboud Universiteit. Op zondag 20 maart wordt het gevierd tijdens en na de viering van 11.00 uur, daarbij is iedereen welkom.

Op dinsdag 23 februari (om 18.30 uur) en op woensdag 24 februari (om 19.00 uur) start Theo Koster met zijn laatste reeksen meditatiecursussen. Er zijn nog enkele plekken vrij.

De opvolger van Theo Koster is Jos Geelen. Hij was pastoor van twee parochies in Zuid-Limburg, docent kerkelijk recht aan het Theologisch Instituut Rolduc te Kerkrade en diocesaan rechter van het bisdom Roermond. Hij is sinds 1 januari fulltime studentpastoor bij de Studentenkerk.

Jos Geelen

Geelen is lid van de orde Reguliere Kanunniken van Lateranen, een Europese orde die in Nederland relatief weinig leden telt. Deze Orde is vooral gericht &op een leven in gemeenschap, van waaruit men zich inzet voor de kerkgemeenschap. Samen leven, samen bidden en samen werken is het devies.’ vermeldt de website van Konferentie Nederlandse Religieuzen.

Geelen is internationaal breed georiënteerd en heeft gewerkt in Zwitserland, Italië, Frankrijk, België en Nederland. Verder spreekt hij naast Engels en Nederlands ook Frans, Italiaans en Duits. De Studentenkerk hoopt met hem een man te hebben binnengehaald die zowel de oecumenische koers als de goede relaties met het bisdom kan bewaren.

*

Eerder verscheen:
Wie wordt de opvolger van Theo Koster?
Op de sofa met Theo Koster

Zie verder dit artikel over Jos Geelen.