22 Januari 2016

Ik ben Jar Jar Binks

Ga naar overzicht

Deel op:

eestal lijken we meer op Jar Jar Binks dan op Luke Skywalker. Onze Schepper vindt dat prima.

jar-binksVoor wie hem niet kent en onbekend is met de film van Star Wars (deel 1-3): Jar Jar Binks is de comic-relief temidden van helden en slechterikken. Hij valt, onderbreekt belangrijker verhaallijnen, ontbeert zelfkennis en is onbeleefd.

Het is voor ons haast onmogelijk om het goede in Jar Jar zien. Zelfs zijn naam is vervelend. Maar hij is er omdat hij in bestaan wordt gehouden door zijn schepper – in dit geval de regisseur – die hem ziet zoals anderen dat niet kunnen.

De beste manier om te bedanken voor ons bestaan is te bidden dat we mogen zien zoals God ziet. En als we niet in anderen kunnen zien wat God in hen ziet, kunnen we door het geloof in Gods goedheid vertrouwen dat er een diep goed is in anderen en in ons. God houdt niet van ons omdat we goed zijn, maar omdat Hij is.

In het verhaal van de kosmos denkt elk mens dat hij een Luke Skywalker, een Han Solo of zelfs een Darth Vader. Toch blijkt vaak genoeg dat we meer lijken op Jar Jar Binks. Onze Schepper vindt dat prima.

*

Zinnen uit een blog van de jonge Amerikaanse dominicaan Dominic Bouck op de blogpagina Dominicana. Lees hier de hele tekst.