20 Januari 2016

Heruitgave boek Timothy Radcliffe over geloof

Ga naar overzicht

Deel op:

aarom ik christen ben’ is de titel van de heruitgave van 'What’s the point of being Christian?’van Timothy Radcliffe, voormalig magister-generaal van de dominicanen. 'Het mysterie van het geloof zo licht houden, dat kunnen alleen de heel groten’, schrijft Trouw.

waarom ik christen ben-radcliffe‘Iemand kan zeggen: God is liefde. Maar deze uitspraak heeft alleen zin als hij wordt gedaan in de context van een gemeenschap die, zij het met eindeloos vallen en opstaan, liefheeft. Als we zeggen dat Jezus is opgestaan uit de dood en er is geen teken van opstanding in ons leven, dan kunnen we blijven praten over de opstanding tot het koninkrijk komt, maar onze woorden zullen niets betekenen.’

Een kenmerkende zin van Timothy Radcliffe o.p., schrijft Wolter Huttinga vandaag in dagblad Trouw. ‘Het boek is ‘een knappe combinatie van eruditie, respect voor de traditie, lichtheid, warmte, mildheid, oog voor het kwaad in de wereld en onverwoestbare hoop op het goede. Het is één grote opbeurende preek, vol theologie en cultuuranalyse. Een boek met een warm kloppend theologisch hart. En het dan licht houden! Dat kunnen alleen de heel groten.’

Een mooi staaltje oude wijn in nieuwe zakken, ter gelegenheid van het 800-jarig jubileum van de Orde. ‘Maar zoals u weet zegt dat niets over de kwaliteit van de wijn’, noteert Huttinga opgewekt.

ISBN 9789043525817 Uitgeverij Kok € 15,-