15 Januari 2016

Feestelijk begin 800-campagne met Dominicusbier

Ga naar overzicht

Deel op:

e Orde der Predikers begon in de kroeg, niet in de kerk. Die boodschap van de 800-campagne Stilstaan, Delen, Vieren klonk al in veel media. De zusters, leken en broeders die op 14 januari het Dominicusbier verwelkomden, voelden zich in ieder geval zichtbaar thuis in het café.

zondagbier-14jan2016nijmegen5Het jubileumbier heet Zondag, een verwijzing naar de waarden van stilstaan, delen en vieren die klassiek bij die dag in de week horen. Het is ook een speelse verwijzing naar de naam van Dominicus, die in het Latijn en aanverwante talen zondag betekent.

Het bier gaat vergezeld van een tafelflyer met uitleg van de campagne en viltjes met levensvragen, die ontleend zijn aan dominicaanse zinzoekers door de eeuwen heen. Die vragen – zoals Wat is niet GodWelke fout laat je moeilijk los of Waar ben je dankbaar voor en hoe weet je dat? – stimuleren het goede gesprek dat in de dominicaanse traditie gewaardeerd wordt. &We worden wijzer, zelfs al worden we het niet eens’, zei provinciaal René Dinklo bij het tappen van het eerste biertje, op donderdag 14 januari in Café Samson in Nijmegen.

Zusters, leken en broeders uit heel het land waren voor de gelegenheid naar Nijmegen gekomen. Sommigen maakten van de gelegenheid gebruik om dozen flesjes en viltjes mee terug te nemen (te bestellen via Sander Ummelen, zie onder). Met de toevallige gasten en andere belangstellenden puilde de kroeg haast uit.

[espro-slider id=447116]

Er gingen zeker twee fusten bier doorheen. De smaak van het in Stadsbrouwerij de Hemel in Nijmegen gebrouwen blonde bier – vol, romig, licht bitter – werd geprezen.

De komende maanden is het bier op toernee: het is elke maand in een andere stad op het fust te krijgen. Steeds zullen er ook dominicaanse zusters, broeders en leken nodig zijn om met behulp van de viltjes in gesprek te gaan met bezoekers. In Zwolle wordt a.s. maandag 18 januari het bier al gepresenteerd, in café Het Vliegende Paard.

Het frisse blonde biertje bier is op fles beschikbaar voor kloosters en centra. Zij kunnen het meenemen vanaf het provincialaat van de dominicanen in Berg en Dal. Bestellen graag via Sander Ummelen, per e-mail (of evt. per telefoon: (06) 24 91 98 44).

Klik hier voor een verslag op de website van de KNR, Konferentie Nederlandse Religieuzen.

Lees hier meer over het jubileumbier Zondag op de campagnesite www.800jaardominicanen.nl

Broeder Jan Laan draagt het filmpje dat door het Zwolse jongerencentrum het Wasdom is gemaakt.