10 December 2015

Neerbosch herkiest zr Angèle Schamp

Ga naar overzicht

Deel op:

e zusters Dominicanessen van Neerbosch kozen tijdens hun kapittel op 27 november een nieuw bestuur: zr Angèle Schamp is opnieuw algemeen overste, zr Joy van der Werf opnieuw raadzuster, zr. Therese Mentink is tweede raadzuster.

zr Ange?le Schamp o.p.

Zuster Angèle Schamp o.p. was al drie periodes algemeen overste, het maximum. Mgr. Rob Mutsaerts, de hulpbisschop van ’s Hertogenbosch, gaf dispensatie voor een vierde periode. Voor zuster Joy van der Werf is het haar derde periode. Voor zuster Therese Mentink de eerste. De bestuursperiode begint 1 januari 2016.

De dominicanessen van Neerbosch vormen een congregatie die zich al een aantal jaren consciëntieus voorbereidt op het kleiner worden van de religieuze gemeenschap. Dat gebeurt onder meer door het verkopen van onroerend goed en het veiligstellen van de zorg voor de circa zestig zusters.

Zij schromen er ook niet voor een nieuw project, zoals het Huis om te Zijn, een opvangplek voor jongens van 12 tot 17 jaar, mee op te zetten en financieel te ondersteunen.

*

Eerder verscheen:
Boek over Rosastichting zusters Neerbosch
'Bewaar ruimte voor God’ (over de nieuwbouw van Huize Rosa)
Eerste jaar 'Huis om te zijn’ in Nijmegen