02 December 2015

Boek over Rosastichting zusters Neerbosch

Ga naar overzicht

Deel op:

Het verleden voorbij, de toekomst tegemoet’. Dat is de titel van een boek dat Ad Lansink maakte voor de dominicanessen van Neerbosch, over de geschiedenis van de Rosastichting naar het nieuwe zorgcentrum Huize Rosa.

Boek over RosastichtingVoormalig CDA-politicus Ad Lansink was vele jaren voorzitter van de Van Zeelandstichting, genoemd naar pater Dominicus van Zeeland, een van de inspiratoren van de congregatie van de Dominicanessen van Neerbosch.

Lansink maakte een boek met prachtige foto’s, korte geschiedenissen en interviews over Huize Rosa. De vormgeving is opmerkelijk: de teksten staan op halve pagina’s, de foto’s op hele.

De dominicanessen van Neerbosch, die dezer dagen hun kapittel houden, maakten van hun thuishaven de afgelopen jaren een zorgcentrum.

De zusters hebben er hun eigen plek, een prachtige kapel en congregationele ruimten, maar verder is het nieuwe gebouw in beheer van anderen en wonen er ook andere ouderen, religieuzen en leken.

Het is een onderdeel van het voorbereiden van de krimpende en vergrijzende congregatie op de toekomst. Het ‘bestuurlijk ontzorgen’, waarvoor het kapittel van de zusters eertijds koos, vroeg toch veel overleg en denkwerk, om samen met de gemeente, de woningbouwvereniging, de architect en anderen een mooi en waardig vervolg te geven aan de Rosastichting.

Het boek Het verleden voorbij, de toekomst tegemoet biedt een inkijkje in het ontstaan, de groei en de bloei van de dominicanessen van Neerbosch.

Het is in eerste instantie gemaakt voor de zusters zelf en voor alle betrokkenen bij het gewetensvolle zoeken naar vormen om de zorg voor de oudere zusters te combineren met het charisma van de zusters.

Het boek is te koop bij de balie van Huize Rosa en kost € 19,95

*

Eerder verscheen: ‘Bewaar ruimte voor God’
Zie e ook: Dominicanessen van Neerbosch

 

Klik hier voor de website van de zusters
Klik hier voor de website van Huize Rosa