04 November 2015

Voormalig magister aartsbisschop in Argentinië

Ga naar overzicht

Deel op:

arlos Azpiroz Costa, magister van de Orde der Predikers van 2001-2010, is benoemd tot aartsbisschop-coadjutor van Bahia Blanca, in het oosten van Argentinië, zijn vaderland en dat van paus Franciscus.

carlos aspiroz costaBroeder Carlos wordt daar de opvolger van José Guillermo Garlatti, die 75 is geworden. Als diens ontslag is aanvaard, wordt Carlos van &aartsbisschop coadjutor’ (aartsbisschop met recht van opvolging) de nieuwe aartsbisschop.

Carlos Aspiroz Costa o.p. is in 1956 geboren in Buenos Aires. Hij studeerde rechten en werd in 1980 dominicaan. In 1987 werd hij priester gewijd, in 1992 promoveerde hij als kerkjurist aan het Angelicum, de dominicaanse pauselijke universiteit in Rome.

Hij was prior van het klooster van Mar del Plata (1992-1995) en docent aan verschillende universiteiten. Hij vervulde functies in zijn dominicaanse provincies, was procureur-generaal van de Orde, rector van de basiliek van Santa Sabina, de dominicaanse hoofdkerk, en hoogleraar aan de Faculteit Kerkelijk Recht van het Angelicum.

In 2001 werd br. Carlos verkozen tot magister van de Orde, als opvolger van br. Timothy Radcliffe. Hij was in die jaren als magister onder meer lid van de raad van bestuur van de Unie van Generale Oversten. In 2010 werd hij opgevolgd door de Franse br. Bruno Cadoré, de huidige magister. Hij keerde terug naar Argentinië, waar hij vice-prior en later prior werd gekozen in het klooster van Mar del Plata, waar hij tot nu toe weer woonde.

Bron: La Croix (en enkele attente lezers van deze site).