25 November 2015

Nieuwe jongerenwerker in Klooster Zwolle

Ga naar overzicht

Deel op:

elleke Matsinger is de nieuwe collega van jongerenwerker Bastiaan van den Berg van ’t WasDoM, onderdeel van het Dominicanenklooster Zwolle. Een korte kennismaking.

Wie ben je en wat hoort bij je?

Nelleke Matsinger

Nelleke Matsinger, woon in Amersfoort, getrouwd 32 jaar en heb HBO theologie gestudeerd, met als afstudeerrichting jeugdwerk. Als het mooi weer is stap ik graag op de racefiets en ben gek op wandelen in de Ardennen.

Wat trekt je aan in dit werk?

Met jongeren werken is het leukste wat er is. De eerlijkheid en dynamiek van jongeren trekken mij aan. En we leven in een spannende tijd, wanneer je werkt in of vanuit een christelijke overtuiging of instituut. Daar houd ik van. Oude systemen maken plaats voor nieuwe initiatieven, dat is het speelveld waar ik mij goed in kan bewegen.

Wat trekt je aan in de kloosterlijke of dominicaanse omgeving ervan?

Als protestant is het intrigerend om de dominicaanse traditie te leren kennen en de kracht van het klooster te ervaren. Ik ervaar verrassend veel overeenkomsten met mijn eigen geloofsreis en dominicaanse gedachten. Bovendien heeft het klooster veel te bieden in onze samenleving, juist voor jonge mensen denk ik.

De uitdaging ligt erin om oude vormen los te laten en nieuwe vormen uit te proberen, zonder je inhoud kwijt te raken. Daar word ik warm van!

Je hebt zelf al een reis gemaakt in je leven, wat betekent dat voor je werk als jongerenwerker?

Ik denk dat ik door mijn eigen levensloop goed begrijp hoe fijn het is als je voor jongeren een tijdje degene kan zijn die belangeloos met je optrekt en oprecht geïnteresseerd in je is. Mijn eigen geloof en achtergrond neem ik daarin automatisch met me mee in de ontmoetingen die ik heb met jongeren.

*

Wat is ’t WasDoM?