11 November 2015

'Ga en verkondig' - begin achtste eeuwfeest

Ga naar overzicht

Deel op:

p class="rtejustify">Na jaren van voorbereiding begon zaterdag de viering van 800 jaar Orde der Predikers, op allerlei plaatsen in de wereld en in Rome. Daar waren zusters en broeders uit de hele wereld verzameld in de Santa Sabina, en daags erna bij het Angelus op het St. Pietersplein.

Het aandragen van de gaven: beeld uit de openingsviering in de Santa Sabina, de hoofdkerk van de dominicanen in Rome.

De openingsmis werd geleid door magister Bruno Cadoré, medevoorgangers waren zijn vicaris Vivian Boland en de generaal overste van die andere bedelorde die in de dertiende eeuw ontstond: franciscaan Michael Anthony Perry.

Daags na de viering, waarover u hier meer kunt lezen en hier meer foto’s kunt zien, waren veel leden van de dominicaanse familie op het Sint Pietersplein, voor het Angelusgebed met paus Franciscus. Die noemde in zijn toespraakje het begin van de festiviteiten van de Orde der Predikers.

Dominicanen (v/m) op het plein, 8 november 2015.

Klik hier voor de internationale 800-pagina.