26 Oktober 2015

Magister: te weinig interactie tussen synodevaders

Ga naar overzicht

Deel op:

e magister-generaal van de Orde der Predikers, pater Bruno Cadoré, is niet te spreken over de methode die werd gehanteerd tijdens de synode over het gezin. Cadoré zei dat in een interview met het Frans-Belgische radiostation RCF, doorgegeven door rkk.nl.

De magister vindt dat er te weinig interactie tussen de synodevaders was en te weinig debat. Zaterdag was de laatste vergaderdag van de Veertiende Algemene Gewone Assemblee van de Bisschoppensynode. Inmiddels is duidelijk dat het hele document met de vereiste tweederde meerderheid is aangenomen.

Magister Bruno Cadoré o.p. Foto Tertio

Bruno Cadoré was gekozen afgevaardigde van de Unie van de Generaal-Oversten, de overkoepelende organisatie van de religieuze ordes. Hij zegt in het interview dat er te weinig ruimte was voor debat.

De uitdaging is niet om &oplossingen aan te reiken, maar om samen op te trekken’. De kerk moet volgens hem meer inspelen op de concreetheid van het bestaan en minder denken vanuit de hoge idealen, &alsof de goede God een gemeenschap zou willen die steeds groter, mooier en ook gecompliceerder is. Nee, er moet barmhartigheid zijn vanwege het leven. Barmhartigheid is het leven van God.’

Bron: rrk.nl