04 Oktober 2015

Hoopvolle viering 500 jaar Nederlandse provincie

Ga naar overzicht

Deel op:

verste René Dinklo en zijn socius Kees Keijsper preekten samen, tijdens de feestelijke viering van 500 jaar Nederlandse provincie, zondag in de Dominicuskerk Nijmegen.

image

De viering met de twee bestuurders van de Nederlandse dominicanen was ter gelegenheid van het 500-jarig bestaan van de Nederlandse provincie. In de Dominicuskerk is ook een tentoonstelling ingericht met 17 banieren van dominicaanse kopstukken door de eeuwen heen en een kleine tentoonstelling met herinneringen aan dominicaanse plekken in Nijmegen – en dat zijn er vele.

De provinciaal en zijn socius gingen voor met pastor Annemie Herinx, lekendominicaan. De twee broeders preekten samen. Van de 17 banieren met dominicaanse kopstukken door de eeuwen heen besprak René Dinklo Henri-Dominique Lacordaire als voorbeeld-dominicaan, vanwege zijn aanvoelen van de tijdgeest, voorwaarde voor opbloei van de Orde. Kees Keijsper koos Dominique Pire vanwege zijn inzet voor vrede en verdrukte mensen.

Van de vele inspirerende mensen uit de dominicaanse familie in Nederland noemden ze  theoloog Edward Schillebeeckx en architect Pierre Cuypers, die lekendominicaan was.

René Dinklo benadrukte dat de viering van 500 jaar Nederlandse provincie hoopvol is, vanwege het aanstaande jubileumjaar vanwege 800 jaar Orde en de komst van nieuwe mensen.

De banieren en de tentoonstelling zijn te zien in de Nijmeegse Dominicuskerk, de hele maand, zondag na de viering van 10.30u.

Bestand 04-10-15 15 25 37

Klik hier voor verhalen over dominicaanse kopstukken door de eeuwen heen.