07 Juli 2015

Wie wordt de opvolger van Theo Koster?

Ga naar overzicht

Deel op:

e Radboud Universiteit Nijmegen zoekt een opvolger voor studentenpastor Theo Koster. Hij is (voorlopig) de laatste dominicaan die deze functie vervult.

Dominicaan Theo Koster is pastor van de Studentenkerk in Nijmegen. In november wordt hij 65 jaar, een half jaar later gaat hij met pensioen. Hij trad aan in juni 1992 en volgde in zijn functie dominicanen op als José Görtz, Hein Schaeffer, Wim Nielen, Lucas Grollenberg en Wim van Haaren.

Formeel is Theo Koster pastoor van de rk-parochie van de Heilige Geest, een categoriale parochie voor het studentenpastoraat van de Radboud Universiteit te Nijmegen, die met de universiteit en de Protestantse Gemeente Nijmegen verbonden is in de Stichting Oecumenische Studentenkerk Nijmegen.

Het parochiebestuur zoekt nu een rk-priester en studentenpastor voor 1.0 fte, die wil functioneren in de gegroeide bloeiende oecumenische praktijk. Klik hier voor de tekst van de vacature.

Theo Koster werkt vanwege gezondheidsproblemen nu in beperkte mate. Hij hoopt zijn werk na de zomer weer helemaal op te pakken, tot zijn pensionering. &Ik heb dit altijd ontzettend graag gedaan’, zegt hij.

Zie ook dit bericht op de site van nieuwwij

Eerder verscheen: Op de sofa met Theo Koster