06 Juli 2015

Tilburg University richt Cobbenhagencentrum op

Ga naar overzicht

Deel op:

rijdag stemde de universiteitsraad van Tilburg University in met de oprichting van het Cobbenhagen Center. Lekendominicanen Erik Borgman en Thijs Caspers zijn, in verschillende hoedanigheden, betrokken bij dit centrum over waarden en wetenschap.

Tilburg University richt het Tilburg Cobbenhagen Center op om de betekenis van religie, recht, economie en verantwoordelijkheid in onze laatmoderne samenleving te doordenken. Met partners in universiteit en samenleving komen er onderzoeksprojecten en activiteiten voor medewerkers, studenten, en anderen.  Het centrum is vernoemd naar Martinus Coppenhagen, stichter van de economische hogeschool die de voorloper is van de Tilburgse universiteit.

Directeur Erik Borgman over de oprichting: 'Als Tilburg Cobbenhagen Center zoeken wij naar die niet-onverschilligheid. Die willen we zien voor wat zij is: als teken dat we leven in een samenleving in staat van ontstaan en deel uitmaken van een universiteit die bezig is geboren te worden.’

Lekendominicaan en theoloog Thijs Caspers is er gastonderzoeker.

Klik hier voor blogs van Erik Borgman.

Klik hier voor de website van het Cobbenhagen Center.

cobbenhage-center