15 Juli 2015

Koninklijke onderscheiding voor Jan Wenting o.p.

Ga naar overzicht

Deel op:

ocoburgemeester van Voorschoten Bianca Bremer reikte op zondag 5 juli een koninklijke onderscheiding uit aan dominicaan Jan Wenting. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Jan Wenting o.p. met locoburgemeester Bianca Bremer.

Dat gebeurde in de rk-kerk in Alblasserdam.

Jan Wenting o.p. werkte als parochiepriester in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Schiedam. In zijn Amsterdamse tijd was hij betrokken bij vernieuwing van de kerkmuziek. In Rotterdam moesten twee stromingen die verschillend dachten over liturgievernieuwing bij elkaar worden gehouden. In Schiedam werkte hij toe naar de sluiting van de twee kerklocaties en de bouw van een nieuwe kerk.

Van 2000-2012 was Jan archivaris van de provincie van de Nederlandse dominicanen. Sinds 2012 is hij archivaris bij de zusters dominicanessen in Voorschoten. &Dankzij zijn inzet zal alle dominicaanse erfgoed raadpleegbaar zijn en blijven’, stelt een persbericht van de gemeente, &ook al zijn er misschien in de toekomst geen dominicanen of dominicanessen meer in Nederland.’

Eerder verscheen (2008): Archief dominicanen verhuisd naar Sint Aegten
(2014): 'Je moet beginnen – en volhouden’