07 Juli 2015

Holkje 'slotact' op symposium Thijmgenootschap

Ga naar overzicht

Deel op:

r. Holkje van der Veer is de afsluitende spreker op het jaarlijkse symposium van het Thijmgenootschap, de Stichting Thomas More en de Adelbertvereniging, op 31 oktober in Utrecht. Thema is &Vervagende leeftijdsgrenzen’.

Holkje van der Veer o.p.

Ouder worden is voor talloze mannen en vrouwen de fase om te oogsten wat zij gedurende hun leven hebben gezaaid. Ouderdom heeft in onze tijd een nieuw, positief gezicht gekregen. Toch denkt men daar in de samenleving vaak anders over. Oude mensen worden vaak geproblematiseerd.

De sprekers besteden tijdens dit symposium van drie katholieke verenigingen voor wetenschap en levensbeschouwing aandacht aan nieuwe praktijken van goed ouder worden en samenleven, waarbij ook jongere generaties betrokken zijn. Holkje van der Veer is dominicanes van Neerbosch, schrijver, spreker en retraitebegeleider. Andere sprekers tijdens dit symposium zijn psychogerontoloog Yolande Kuin, jurist en filosoof Martin Buijsen, politicoloog Jasper Klapwijk en wiskundige Rieks op den Akker.

Vorig jaar was het symposium overtekend, meldt de organisatie. Wacht dus niet te lang met inschrijving. Klik hier voor meer informatie en aanmelding.