24 Juli 2015

Belgische 'Preek van de Week'-site vernieuwt

Ga naar overzicht

Deel op:

e Vlaamse dominicanen zijn hun webstek, zoals dat in de zuidelijke lage landen heet, danig aan het vernieuwen en uitbreiden: preekvandeweek.be bevat nu ook een radiozender en een uitgebreid doorzoekbaar prekenarchief.

Klik op de afbeelding om naar de webstek te gaan.

Vorige week vond in de voormalige dominicanenkerk in Antwerpen, de Pauluskerk, een manifestatie plaats van een aantal zomerse avonden over Franciscus van Assisi. Daarbij speelde ook zijn tijdgenoot en geestverwant Dominicus een rol.

Op Radio Dominicus – we zijn nog aan het uitproberen, meldt de redactie – kunt u onder meer interviews horen met hoofdpersonen van deze manifestatie.

De site preekvandeweek.be zorgt al langer voor wekelijkse suggesties (ook per e-mail te ontvangen) bij preken over lezingen uit het leesrooster. Nu zijn de preeksuggesties ook gegroepeerd in een zogenaamde prekenkast, waardoor u per evangelist kunt zoeken. Ook dit is werk in uitvoering, staat erbij.

Daarnaast staan er nu ook pagina’s met achtergrondinformatie over de evangelisten: thuiskomen bij… En ook is er enige informatie te vinden over het 800-jarig bestaan van de Orde der Predikers in 2016. Op deze website wordt u later in deze zomer geïnformeerd over de plannen voor het jubileumjaar.

Zie preekvandeweek.be