15 Juni 2015

Kan een theoloog ongelovig zijn?

Ga naar overzicht

Deel op:

an een ongelovige theoloog wel een theoloog zijn? Die vraag staat centraal in een briefwisseling tussen DSTS-onderzoeker Taede Smedes en Hendro Munsterman, die vandaag begint op nieuwwij.nl en tot het eind van deze week zal duren.

Taede Smedes

Smedes is godsdienstfilosoof en theoloog, freelance journalist en publicist. Hij is ook als onderzoeker verbonden aan het Dominicaans Studiecentrum voor Theologie en Samenleving (DSTS) in Amsterdam. Munsterman is rooms-katholiek theoloog, doceert dogmatische theologie in Frankrijk (Lyon) en is Vaticaan-commentator voor het Nederlands Dagblad.

Lees hier de aftrap: de brief van DSTS-onderzoeker Taede Smedes. U kunt hieronder reageren, er vindt al een discussie plaats op www.nieuwwij.nl

*

Eerder verscheen: Even voorstellen (1): Taede Smedes