25 Juni 2015

Impressie van een retraite nieuwe stijl

Ga naar overzicht

Deel op:

heo Menting, lekendominicaan en werkzaam in het Dominicanenklooster Huissen, vertelt op de site van het centrum voor bezinning, bezieling en beweging over de retraite nieuwe stijl: &Op zoek naar…’

retraite_op_zoek_naar-HuissenHet is stil aan tafel. Er is enkel het – bijna ritmische – geluid van bestek dat het bord raakt, van het opscheppen van de soep, van het inschenken van een glas water en de zorgvuldig gesneden appel. Iedereen zwijgt.

De maaltijden worden in stilte genuttigd, net als de koffie en thee tijdens de 'pauzes’. De stilte vormt een wezenlijk onderdeel van de retraite Op zoek naar…, afgelopen zomer voor het eerst en nu regelmatig in het dominicanenklooster in Huissen.

Eerlijk is eerlijk: het concept voor deze retraite werd gevonden in het TV-programma Op zoek naar God, dat de Evangelische Omroep vorig jaar uitzond. In dit programma waren we als kijker getuige van een aantal deelnemers dat zich terugtrok in een klooster om daar God te vinden.

Theo Menting

Het zette het dominicanenklooster in Huissen op het spoor om een retraite te ontwikkelen waarin aan mensen de gelegenheid geboden werd om in alle rust en stilte de tijd te nemen voor zichzelf en zich te richten op een misschien wat andere dimensie.

Lees hier de volledige tekst.