09 Juni 2015

Dominicuslezing Benoit Standaert online

Ga naar overzicht

Deel op:

e Vlaamse benedictijn, deeltijd-kluizenaar en auteur Benoit Standaert verzorgde op de namiddag van zaterdag 30 mei de jaarlijkse Dominicuslezing in Rotterdam. Over wijsheid in deze tijd. Nu terug te zien.

benoit-standaertOm te leven in deze tijd hebben we wijsheid nodig. Dit besef neemt toe vandaag. Waar zullen we die vinden? Hoe zullen we die uitbouwen? Wat houdt zo’n wijsheid in, ook praktisch? Laat ons meerdere bronnen aanboren: Bijbelse wijsheid en Chinese, Oost en West, Noord en Zuid – en overhouden wat goed is, zoals Paulus dit aanbeveelt. Voor sommigen zal wellicht de dwaasheid de enige consequente wijsheid zijn voor deze tijd…

Bijbelkenner Benoît Standaert (1945) is een benedictijn van de Sint-Andriesabdij bij Brugge. Hij leeft sinds een drietal jaren regelmatig afgezonderd in een Kluis, in de Hoge Venen nabij Malmedy. Hij schreef onder meer De Jezusruimte (2000), Wijsheid uit de woestijn (2005); Spiritualiteit als levenskunst (2007); Leven met de Psalmen I (2006) en II (2014).

De lezing is voor liefhebbers in tekst op te vragen bij Jan van Duijnhoven o.p.