29 Juni 2015

Adem Inn: wifiloos stiltecafé in Rotterdam

Ga naar overzicht

Deel op:

div class="article-date">Volgende week opent dominicaans spiritueel centrum de Kloostertuin een nieuw wifiloos stiltecafé in het centrum van Rotterdam: &Adem Inn’. Initiatiefnemer Leonie van Staveren vertelt erover in verschillende media.

Leonie van Staveren

Bij de deur staat een grote kast met lades, waarin bezoekers hun telefoons en andere apparaten kunnen opbergen – en tegelijk laten opladen. Het pand aan de Hoogstraat 27 in Rotterdam is het eerste stiltecafé in deze bezige stad.

Leonie van Staveren studeert theologie aan de remonstrantse predikantopleiding en werkt voor de Kloostertuin, het dominicaanse centrum voor spiritualiteit in Rotterdam. Dat centrum wilde graag een eigen plek en mede door Leonie groeide dat uit tot &Adem Inn’, dat 8 juli officieel open gaat.

De ruimte is verdeeld in meerdere niveaus. Het voorste gedeelte is de bar waar je je koffie bestelt, er staat een grote leestafel, en op het balkon kan je een boek uitzoeken uit de bibliotheek.

Logo van het wifiloos stiltecafé &AdemInn’. Dominicaans betrokkenen zullen kleuren en het hondje wel herkennen.

Het achterste gedeelte van de koffiebar is de plek waar de stilte echt de overhand heeft. Deze ruimte ligt een leveltje lager, met de trap daal je af naar de plek van bezinning en ongestoorde rust. Dit is ook de plek waar eens in de zo veel tijd een workshop of een lezing wordt gegeven en films worden vertoond onder de noemer Cinema Inspire. Deze workshops hebben als uitgangspunt spiritualiteit, reflectie en verbreding van de eigen denkwereld.

Op allerlei manieren is gedacht aan hoe de waarneming van de gasten te verscherpen en er wordt je de mogelijkheid geboden om jezelf spiritueel te ontwikkelen. Bij de koffie wordt bijvoorbeeld een beschrijving meegegeven van de smaak. Er wordt gezorgd voor boekenleggers, zodat je bij je volgende bezoek verder kan lezen in je uitgekozen boek. Ook ligt er briefpapier om weer een ouderwetse brief te schrijven, Adem Inn is zo vriendelijk die voor je op de post te doen.

Lees hier verder uit een uitgebreid interview met Leonie op de site &De buik van Rotterdam’.

Bekijk hieronder een video van &Open Rotterdam&.

Volg Adem Inn op Facebook

*

Eerder verscheen: Kloostertuin maakt stilteplek in hartje Rotterdam