21 Mei 2015

Volzin-schrijfwedstrijd 2015: ‘Over de grens’

Ga naar overzicht

Deel op:

Over de grens’ is het thema van de Volzin-schrijfwedstrijd 2015. Doe mee en schrijf een persoonlijk gemotiveerd, maatschappelijk geëngageerd of misschien wel spiritueel geïnspireerd essay over grenzen, grenservaringen en grensoverschrijdingen.

volzin-schrijfwedstrijdHet kan gaan over grenzen in de samenleving, in het religieuze en spirituele domein en/of in je persoonlijke leven. De beste essays verschijnen in Volzin, magazine voor religie en samenleving, van 8 januari 2016.

Voorwaarden
• De Volzin-schrijfwedstrijd staat open voor iedereen.
• De bijdragen van maximaal 1600 woorden moeten uiterlijk dinsdag 1 september 2015 worden ingezonden.
• Inzendingen dienen digitaal (in Word) en per e-mail te worden aangeleverd. Mail naar: schrijfwedstrijd@volzin.nu, voorzie je bijdrage van personalia (naam, adres, leeftijd, geslacht, (voormalig) beroep) en de aanduiding  'VolZin-opinieprijs 2015’; niet-digitale bijdragen worden niet in behandeling genomen.
• Inzender verleent VolZin het recht van eerste publicatie van de ingezonden bijdragen..
• Over de inhoud en de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
• Bijdragen worden beoordeeld op: persoonlijke toonzetting, originaliteit van inhoud en invalshoek, toegankelijkheid en helderheid van stijl.

Jan van Hooydonk is lekendominicaan en redacteur van Volzin

Prijzen en publicatie
Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen. Voorzitter is Annemiek Schrijver, redacteur en presentator KRO-NCRV. De overige leden zijn: Jan van Hooydonk, Albert Schuurman, Ciska Stark, Marleen Stelling en Chris van Wieren. De uitslag wordt bekend gemaakt in Volzin van 8 januari 2015. Daarin verschijnen ook de drie winnende essays. De winnaars ontvangen respectievelijk 500,300 en 200 euro.

Zie ook de oproep op www.volzin.nu