18 Mei 2015

De weg van Dominicus

Ga naar overzicht

Deel op:

n het jubileumjaar 2016, als de Orde acht eeuwen bestaat, worden veel pelgrims verwacht. De Orde heeft nu een gratis te downloaden boekje uitgebracht onder de titel The Path of St. Dominic, met informatie over de belangrijkste plaatsen in Spanje, Frankrijk en Italië.


path-dominic1

De Spanjaard Domingo de Guzman werd geboren in Caleruega, stichtte de Orde in het Franse Toulouse en omgeving, liep talloze malen naar Rome en stierf in Bologna. Deze en andere plaatsen staan beknopt en praktisch beschreven in deze meer dan 30 pagina’s tellende reisgids voor dominicaanse pelgrims. &Het is een manier om contact te maken met de bronnen van de dominicaanse spiritualiteit’, meldt de website van de Orde.

De Engelse versie is hier te vinden en te downloaden, provincies, promotoren van het jubileum en dominicaanse groepen kunnen een printbaar bestand aanvragen bij de promotor van het jubileum, per e-mail: br. Franklin Biutrago Rojas.

Klik om te vergroten: twee pagina’s uit de gids.

Daarnaast is er een pelgrimstocht van de Rozenkrans in voorbereiding, langs kloosters van moniale dominicanessen. Dominicus stichtte als eerste een huis van biddende zusters, in Prouille. Meer informatie over deze onderneming vindt u hier (eveneens Engels).