24 April 2015

Koninklijke onderscheiding voor Ben Hulshof

Ga naar overzicht

Deel op:

e Bredase lekendominicaan Ben Hulshof is benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau. Familie, vrienden, een afgezant van de Dominicaanse Lekengemeenschap en vele medeparochianen waren vanmorgen aanwezig toen wethouder Miriam Haagh de kersverse 'ridder’ de bijbehorende versierselen opspelde.

Ben Hulshof

Ben Hulshof is een van de 3.000 Nederlanders die ter gelegenheid van de verjaardag van koning zijn onderscheiden vanwege hun verdiensten voor de samenleving.

Wethouder Haagh memoreerde in haar toespraak de tomeloze inzet waarmee Ben Hulshof (77) sinds een halve eeuw actief is in de Bredase wijk Ginneken, in het bijzonder voor de Laurentiusparochie. Niet alleen de liturgie gaat hem ter harte, maar ook het kerkgebouw. Hij treedt daar frequent op als gastheer, verzorgt rondleidingen en is als geen ander kenner van de architectuur en decoratie van dit imposante neogotische gebouw (bouwjaar 1902). Ben restaureert eigenhandig beelden en is een gepassioneerd iconenschilder – een vaardigheid waarin hij ook anderen onderwijst.

Vanuit de parochie is hij betrokken bij oecumenische initiatieven als het Paasvuur en de Nacht van de Vrede. Ook de diaconie heeft zijn hart. Jarenlang bracht hij 's morgens kranten rond; met de opbrengt daarvan steunde hij een armlastig vluchtelingengezin.

Ook de inzet van Ben Hulshof voor de natuur bleef niet onvermeld. Hij is een verdienstelijk imker die intussen zijn kleindochter inwijdt in de kunst van de bijenteelt.