22 April 2015

Eucharistieviering RKK met Pinksteren uit Toulouse

Ga naar overzicht

Deel op:

p het hoogfeest van Pinksteren komt de Eucharistieviering van RKK vanuit de Sint Thomas van Aquino-kerk in Toulouse, Frankrijk. De kerk heet naar de heilige dominicaan en kerkleraar, die er is bijgezet.

Toulouse Thomaskerk

De kerk maakt deel uit van het kloostercomplex van de Jacobijnen in Toulouse. Dit is de eerste thuisbasis van de Orde der Predikers, in 1215 opgericht door Dominicus. In 1216 kreeg de Orde pauselijke goedkeuring.

Het Jacobijnse klooster is een van de oudste gebouwen in deze Zuid-Franse stad. In 1369 werden de stoffelijke resten van Thomas van Aquino (1225-1274) in de kerk bijgezet. In 1974, 700 jaar later, werden zijn resten in een grijs marmeren altaar ondergebracht.

Hoofdcelebrant tijdens de viering is mgr. Jean-Louis Bruguès, dominicaan.

RKK zendt de Pinksterviering live uit op Eerste Pinksterdag, 24 mei 2015, om 11.00 uur op NPO 2.

Zie: Toulouse, Couvent des Jacobins