17 April 2015

'Bethanië is een wereldwijde beweging'

Ga naar overzicht

Deel op:

e Dominicanessen van Bethanië krimpen, maar groeien ook, dat laatste bijvoorbeeld door de intensieve manier waarop de congregatie intern en met externen in gesprek is over wat hen heilig is. Een spontane vastenmeditatie van gevangenen in Norfolk (VS) was er een gevolg van.

Blikwisseling april 2015Dat is te lezen in de nieuwe Blikwisseling, het contactblad van de Dominicanessen van Bethanië. In de advent maakten de twee novicen van de congregatie, die actief is in Nederland, Duitsland en Letland, een adventskalender over de belangrijkste ervaringen uit hun noviciaatstijd meedeelden.

Een van de twee novicen, zr. Martha, bracht een stage door in Norfolk in de VS. In de gevangenis daar – de Dominicanessen van Bethanië hebben een sterke affiniteit met gevangenen – bestaat een groep lekendominicanen. Dankzij de kalender van de zusters maakten de gevangenen een dagelijkse geïllustreerde meditatie die ze per e-mail verspreidden. Dat ging de hele wereld over.

Lees deze en andere artikelen in de Blikwisseling.

Zie ook: Dominicanessen van Bethanië