24 Februari 2015

Edward Schillebeeckx Essayprijs

Ga naar overzicht

Deel op:

div id="post-969">

Het Tijdschrift voor Theologie organiseert in samenwerking met de Stichting Edward Schillebeeckx een tweejaarlijkse essaywedstrijd voor jonge theologen en religiewetenschappers (tot 35 jaar). De prijs is genoemd naar de in 2009 overleden theoloog en dominicaan, tevens oprichter van het tijdschrift, in 1960.

Edward Schillebeeckx (1914-2009)

De prijs werd 2011 en 2013 uitgereikt. De eerste prijs is een geldbedrag van 1000 euro en publicatie van het essay in het Tijdschrift voor Theologie. De tweede prijs (aanmoedigingsprijs): een geldbedrag van 250 euro en publicatie van het essay op de website van het Tijdschrift voor Theologie.

De prijsuitreiking vindt plaats in november 2015, als de derde Edward Schillebeeckx-lezing wordt gehouden.

De deadline is 1 april 2015. In bijlage vindt u nadere informatie.

Klik hier voor de website van de Stichting Edward Schillebeeckx.

Klik hier voor de website van het Tijdschrift voor Theologie.

Klik hier voor een portret van Edward Schillebeeckx.