19 Januari 2015

Wees zo vrij als Jezus en doe wat zich aandient

Ga naar overzicht

Deel op:

iet Allah Akbar tegenover Je suis Charlie!

Jezus redt en bevrijdt, maar niet door afstand te houden van wat bedreigt, niet door de dubbelzinnigheid weg te duwen en de wereld in te delen in zwart of wit, in 'van ons’ of 'onze vijand’, in 'van God’ of 'van de duivel’.

Niet door wat bedreigend is tot niet-bestaand te verklaren, niet door wat ingewikkeld is in een eenvoudig schema te duwen, niet door de wereld in te delen in 'gedreven door de gewelddadige onderdrukkingsdrang van de moslims’ en 'vol van seculier vrijheidsverlangen’, niet 'Allah Akbar’ tegenover &Je suis Charlie’.

Jezus redt en bevrijdt door juist dat te zien wat niet gezien wordt, door zichtbaar te maken wat wordt genegeerd, door te zeggen wat wordt verzwegen, door te zijn wat niet kan bestaan.

Theoloog en lekendominicaan Erik Borgman in zijn column voor debezieling.nl. Lees de volledige tekst: &Ben zo vrij als Jezus en ga de weg die zich aandient&.