05 Januari 2015

De eerste maanden van de Amerikaanse zusters

Ga naar overzicht

Deel op:

ier maanden wonen de Amerikaanse dominicanessen nu in Sittard. Ze voelen zich zeer welkom en gaan grondig te werk: ze leren Nederlands, willen een Nederlands rijbewijs en de erkenning van hun onderwijsdiploma’s.

Zusters Maris Stella, Theresa Anne en Mary Amata.

De zusters Mary Amata, Theresa Anne en Maris Stella hadden begin december hun overste uit de VS op bezoek. De &Nashville Dominicans’ – in het Nederlands: Zusters Dominicanessen van St. Cecilia – hebben een bijzonder jaar achter de rug, met nieuwe kloosters in Schotland, Italië en het Limburgse Sittard.

De zusters voelen zich zeer welkom en weten zich gesteund door vrijwilligers, donateurs en parochianen. Ze hebben een oud klooster betrokken van de paters MSC en zijn druk bezig geweest met het schoonmaken en inrichten van het kloosterhuis met alle geschonken meubilair en allerlei spullen van andere congregaties. Daarnaast gaan ze twee keer per week naar Nederlandse les, waarmee ze al in de VS begonnen zijn. In het voorjaar hopen ze hun staatsexamen te halen, zodat ze ook in Nederland kunnen werken.

De zusters hebben al veel mensen in Sittard leren kennen, in de parochies en elders in het bisdom. Ze bereiden zich vooral voor op werk onder kinderen en jongeren, onder meer via een zaterdagse jeugdclub, vormselvoorbereidingen en verschillende activiteiten voor jongeren.

De Amerikaanse rijbewijzen moeten ook nog omgezet worden, daar is een rijexamen voor nodig. Daarnaast is het van belang dat de Amerikaanse onderwijsdiploma’s erkend worden, de zusters zijn ervaren onderwijzeressen en hopen in de toekomst ook op scholen te kunnen werken.

Het klooster dat de zusters bewonen draagt de naam Sint Rosa van Lima, ter ere van de heilige dominicanes, die stadspatrones is van Sittard. &Vol trots zullen wij haar relieken en betekenis voor de stad blijven beschermen’, schrijven ze.

Bezoekers zijn welkom bij lof en aanbidding, iedere maandag van 19.30-20.00 in de Mariakapel in Overhoven, Sittard.

Religieus Huis St. Rosa van Lima
Geldersestraat 39
6136 AS Sittard

06 – 10 70 36 99
e-mail nederland@op-tn.org
www.rk-kerken-sittard.nl/DominicanSisters.htm

nashvilledominican.org