24 December 2014

Kandidaat 'moedigste mens': paus Franciscus

Ga naar overzicht

Deel op:

e zullen wel even gemopperd hebben op de redactie van EenVandaag: een paar dagen voor de uitzending van de nominatie van paus Franciscus als &moedigste mens’ in 2014, door dominicaan Theo Koster, sprak hij de curie toe…

Klik om de aflevering te zien.

De paus greep de bijeenkomst met mensen uit de curie aan om hen op ongeëvenaarde wijze op te roepen tot gewetensonderzoek. Daarbij gebruikte hij scherpe metaforen als &spirituele Alzheimer’ en &existentiële schizofrenie’.

In de uitzending van de EenVandaag-verkiezing van de &moedigste mens’ in 2014 draagt dominicaan en studentenpastor Theo Koster paus Franciscus voor. Niet vanwege zijn kersttoespraak dus, maar vanwege de ruimte die hij schept voor homoseksuelen in de kerk en voor veranderingen in het kerkelijke beleid. Ook vertelt hij, net als hoogleraar Paul van Geest, dat hij geniet van de vreugde en de authenticiteit van deze paus.

EenVandaag organiseert de verkiezing vanwege de vele rampen en gewelddadige conflicten die het afgelopen jaar de aarde teisterden. &In tijden van onzekerheid is moed nodig.’

Klik hier om dit deel van de uitzending terug te kijken.

Zie ook: Paus trekt van leer tegen Vaticaanse geestelijken