14 November 2014

Zondag oecumenische dienst in Zwolle op tv

Ga naar overzicht

Deel op:

PDATE: TERUGKIJKEN KAN NU. De EO organiseert in de week van 10 tot en met 16 november de 'Week vanwege de Geloofsvervolging’. De oecumenische kerkdienst die daar deel van is wordt zondag 16 november gevierd in de Dominicanenkerk Zwolle en live uitgezonden, om 9.10u op NPO 2.

De Dominicanenkerk in Zwolle

Om de uitzending terug te kijken klik hier.

Naar aanleiding van de schokkende gebeurtenissen in Irak en Syrie? wil de EO de slachtoffers van geloofsvervolgingen daar en elders een stem geven, en mensen in Nederland oproepen tot gebed en actie. De geloofsvervolging door IS in Irak en Syrie? is momenteel veel in het nieuws. Helaas vinden soortgelijke praktijken ook elders in de wereld plaats, zoals in Noord-Korea en Nigeria.

In de kerkdienst met als thema: &Heer, ontferm U’ wordt als verenigde christenen vanuit verschillende gezindten uitgebreid stilgestaan bij de situatie in Irak, Syrie? en Noord- Korea. Ds. Ron van der Spoel, Joe?l Voordewind, Ds. Klaas van der Kamp, Ds. Arjan Plaisier, Aartsbisschop Polycarpus en pastor Corinne van Nistelrooij spelen een rol in deze oecumenische dienst. Kees Kraayenoord verleent muzikale medewerking, samen met de gezamenlijke koren van de Dominicanenkerk en diverse musici. Tijdens de dienst zijn er verschillende ooggetuigenverhalen te horen van slachtoffers van geloofsvervolging.

De kerkdienst is zondagochtend 16 november om 9.10 uur bij de EO te zien op NPO 2 en wordt live uitgezonden vanuit de Dominicanenkerk in Zwolle. Toegang tot deze bijzondere kerkdienst is gratis. Iedereen is van harte welkom om de dienst bij te wonen. Tijdens de dienst is er kinderoppas en kindernevendienst.

Verdere informatie over de Week vanwege de Geloofsvervolging kunt u vinden op eo.nl/geloofsvervolging.

Dominicanenkerk
Assendorperstraat 29
(parkeerterrein aan achterkant klooster, Assendorperdijk 4)
8012 DE Zwolle
www.kloosterzwolle.nl

Om 8.30 uur gaan de deuren open, graag voor 9 uur aanwezig zijn in verband met de start van de opnames.