05 November 2014

Cor Melchers, schilder

Ga naar overzicht

Deel op:

e &naïeve schilder’ Cor Melchers is nauw verbonden met het Dominicanenklooster in zijn woonplaats Huissen. Hij geeft er schilderworkshops en zingt in de cantorij. Geen wonder dat zijn eerste boek er onlangs gepresenteerd werd en er te koop ligt.

cor-melchersCor Melchers, Schilder van Kleurende Eenvoud heet het boek. Melchers (60) heeft een eigen stijl van eenvoudige afbeeldingen en krachtige kleuren. Hij brengt het &onbevangen schilderen’ graag op anderen over, via workshops naïef expressief schilderen in het Dominicanenklooster en in zijn eigen atelier.

Het boek bevat meer dan 275 kleurenfoto’s van schilderijen en een biografie, waar de dominicanen in Huissen prominent in voorkomen. Melchers is al meer dan veertig jaar actief in de Kloostercantorij. In zijn boek beschrijft hij met respect over het dominicaanse denken en geloven, en over de invloed die zijn contacten met dominicanen op zijn schilderkunst heeft.

Met zijn naïeve expressionisme won Melchers de Mieke Bles-kunstprijs in 2008. Melchers is deel van een actieve groep van Huissense kunstenaars.

Het hardcover boek heeft 128 bladzijden en is te bestellen bij de kunstenaar zelf.

Zandkamp 2
6851 GE Huissen
e-mail c.melchers@online.nl

Het boek kost 20 euro, bij verzending komt er 4 euro bij.
Het boek is ook te koop bij de Brunavestiging in de Langestraat te Huissen en aan de balie van het Dominicanenklooster, Stadsdam 1 te Huissen.

http://cormelchers.nl/

boek cor melchers