14 Oktober 2014

Opening 'Huis om te Zijn' in Nijmegen

Ga naar overzicht

Deel op:

nder grote belangstelling is op 4 oktober in Nijmegen het &Huis om te Zijn’ geopend. Religieuze bewogenheid vormt de grondslag van dit opvanghuis, dat een initiatief van twee congregaties is: de fraters Maristen en de Zusters Dominicanessen van Neerbosch.

Deze collage van de opening (met linksboven zr. Angèle Schamp en frater Jacques Scholte), is gemaakt door de redactie van de site van de KNR.

Bij de opening vertelde zuster Angèle Schamp o.p., overste van de dominicanessen van Neerbosch, over de achtergronden van het &Huis om te Zijn’. Hier krijgen jongens van 12 tot en met 17 jaar uit Nijmegen-West een tijdelijke plek om tot rust te komen.

Wethouder Bert Frings van de gemeente Nijmegen heeft de Maristen gestimuleerd om na te denken over de behoefte aan een opvangplek voor jongeren. De zusters Dominicanessen van Neerbosch hebben zich op uitnodiging van de fraters Maristen achter het project geschaard. Recentelijk hebben ook andere begunstigers zich aangesloten. De Zusters van Julie Postel willen medeverantwoordelijkheid dragen en ook zij bieden inhoudelijke en financiële support.

Klik hier voor het hele bericht van de KNR.

Eerder verscheen: Nieuwe plek voor jongeren: 'Huis om te Zijn’

Meer info: www.huisomtezijn.nl