15 Oktober 2014

Marcel Braekers wint Vlaamse boekenprijs

Ga naar overzicht

Deel op:

e provinciaal overste van de Vlaamse dominicanen, Marcel Braekers, heeft de Vlaamse prijs voor het religieuze boek 2014 gewonnen voor zijn De weg van verstilling. 'De prijs zet een spiritualiteit in de kijker die heel actueel is’, laat de schrijver weten.

EenWegVanVerstilling_CVR‘Een prettige en beklijvende gebeurtenis’, noemt Marcel Braekers het eerbetoon voor een boek dat lekendominicaan Evert van den Berg op deze website aanbeval als een inspirerende uitgave ‘om bij de hand te houden’.

Het boek is in Nederland naar het schijnt moeilijk verkrijgbaar. De uitgeverij is Averbode, het boek is ook daar te bestellen, of via uw boekhandel.

De prijs komt in tweeën: een voor het religieuze en een voor het spirituele boek van het jaar. Die laatste prijs gaat naar de Nederlandse journalist Stevo Akkerman die in ‘Donderdagmiddagdochter’ (Nieuw Amsterdam) het verhaal vertelt van een vader die geconfronteerd wordt met het verlies van zijn kind. Daardoor komt zijn huwelijk onder druk en ziet hij de noodzaak zijn geloof te herijken. Publieksprijzen waren er voor ‘Een wonderlijk tweepausenjaar’ van Jan de Volder (Lannoo) en ‘The Lord of Tolkien’ van Bart Willemen (Altiora).

Marcel Braekers genoot van de erkenning, ’temeer omdat daarmee ook een bepaalde spiritualiteit in de kijker wordt gezet die ik denk dat heel actueel is’.

Klik hier voor de recensie.