15 Oktober 2014

'De paus luistert, maar kerk blijft antihomo'

Ga naar overzicht

Deel op:

e inzet van de paus is positief, maar niet revolutionair.

Nooit vonden homoseksuelen een luisterend oor binnen de kerk. En nu is het de paus zelf die stelt dat de bisschoppen en priesters milder moeten oordelen over samenlevingsvormen buiten het huwelijk en moeten zoeken naar &positieve elementen in onvolmaakte vormen’.

Het zijn bijkans revolutionaire woorden binnen de kerk, stellen sommigen. Theo Koster, dominicaan en studentenpastor, vindt van niet. &Zover is het nog lang niet. Laten we hopen dat het hem lukt gezond te blijven om de juiste mensen te benoemen. Er zijn felle anti-krachten.’

(…) &Als twee mannen me vragen of ik ze wil trouwen, dan zal ik ze net zo scherp bevragen als een man en een vrouw. En als ik dan tot de conclusie kom: hier rust Gods zegen op, dan kom ik een gewetensconflict als ik het niet zou doen. Zo zwaar ligt dat voor mij. Relaties van mannen en relaties van vrouwen kunnen heel goed gezegend worden in de kerk, maar het is geen huwelijk.’

Lees hier het volledige artikel met Theo Koster o.p. in het AD.