08 September 2014

Zes nieuwe lekendominicanen stellen zich voor (1)

Ga naar overzicht

Deel op:

e Dominicaanse Lekengemeenschap Nederland feliciteert de broeders Richard en Matthijs met hun aanstaande professie en wenst hen zegen toe. Ook de DLN mag zich in groei verheugen. Op 26 oktober leggen zes nieuwe leden hun eerste professie af. Vandaag en morgen stellen zij zich aan u voor.

Aart GeervlietAART GEERVLIET (55) voelt zich naar eigen zeggen van jongs af aan beschouwer, &op zoek naar de werkelijkheid achter het zichtbare’.

Deze nieuwsgierigheid stimuleerde hem om een opleiding te volgen tot maatschappelijk werker en coach. Zij ligt ook aan de basis van zijn huidige werk als trajectbegeleider / casemanager bij het gevangeniswezen. Deze houding bracht hem ook naar de dominicaanse gemeenschap in Huissen. &Ik vond daar een thuis in waarachtige humaniteit’, getuigt hij.

In Huissen ook werd hij enkele maanden geleden door de doop opgenomen in de rooms-katholieke kerk. Nu treedt hij toe tot de lekengemeenschap. &Mijn hoop daarbij is om zo van betekenis te kunnen blijven voor mensen die dat nodig hebben.’

Aart en zijn vrouw Marianne zijn de ouders van een dochter van 19. Vanuit de zwemclub van zijn dochter is hij vrijwillig zwemofficial in de kring Haaglanden van de KNZB.

Zie ook: Waarom Aart Geervliet op 3 juli gedoopt is

*

Jacqueline_Huizinga2JACQUELINE HUIZINGA (54) kwam in haar 'zoektocht naar een spiritueel onderdak’ terug op haar oude nest: de dominicaanse traditie, waarmee zij tijdens haar jeugd in Zwolle en haar theologiestudie in Nijmegen kennis maakte. Zij werkt als identiteitsbegeleidster voor het primair onderwijs in Noord-Nederland.

&De vraag naar zin en inspiratie binnen het onderwijs is levensgroot. Met reflectie, studie en nabijheid probeer ik die vraag tegemoet te treden. Op die manier onderzoek en vind ik samen met de leerkrachten steeds opnieuw zin in de christelijke traditie. Heel dominicaans eigenlijk.’

In haar vrije tijd zingt en zwemt ze met passie. &Los van het denken, enkel mijn lijf te voelen. Zowel in het water, als in de nuances van mijn stem voel ik me verbonden met mijn levensbron.’

Jacqueline is getrouwd met Frie. Zij hebben twee studerende kinderen.

*

Joleen KienekerJOLEEN KIENEKER (51) is geraakt door het dominicaanse idee van 'samen onderweg zijn’: &Niet blijven hangen in wat je aanneemt als zekerheden, maar blijven onderzoeken, blijven bewegen.’

Dat idee sluit aan bij haar persoonlijke levensmotto: 'ruimte creëren voor ontwikkeling’. Haar leven, studies en werk worden hierdoor gekenmerkt. Ze studeerde o.a. sociologie, psychologie en geestelijke verzorging en voltooide de vrijzinnig-protestantse voorgangersopleiding. Ze bekleedde leidinggevende functies in de zorgsector en werkt nu als geestelijk verzorger in de ouderenzorg.

Samen met haar man Wim ontvangt zij gasten en verzorgt zij trainingen in de Kloosterhoeve Linde in het Brabantse Sint Hubert. Ze is moeder van drie zonen van 19, 23 en 24 jaar en vindt daarnaast nog tijd voor hobby’s als piano en klarinet spelen, wol spinnen, weven en breien. &Een rijk en gezegend leven.’

Klik hier voor het vervolg met Marianne Merkx, Herman Stessens en José van der Torre.

In een eerder bericht was sprake van zeven nieuwe leden. De zevende heeft zich teruggetrokken.

*

De zes nieuwe lekendominicanen leggen hun eerste professie af op zondag 26 oktober in de voormalige dominicaanse parochie H. Johannes, locatie Citykerk Het Steiger in Rotterdam.

Leden van de dominicaanse beweging en andere belangstellenden zijn van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn (aanvang 15.00 uur).

Tijdens dezelfde viering zal lekendominicaan Dorry de Beijer de professie bekrachtigen die zij drie jaar geleden heeft afgelegd.